Thursday, June 4, 2009

Hati yang mudah tersentuh

semua org ade hati
semua org ade perasaan
samalah aku..
aku ade hati, ade perasaan...


dulu, aku ade kwn..kitorg apa2 sentiase bersama...bereempat..
tapi akhirnye..aku jadi org yang terpinggir..
dan mereka gembira bertiga sahaja..aku pun mengundur diri...

pastu..hidup sendiri..wlupun hati sedih, tapi yakin Allah sentiase bersama..
slalu jugak air mata mengalir..
terfikir...mungkin atas kelemahan diri ini, slalu terpinggir..
tapi jgan sedih...pujuk hati sendiri...

lepas tu ditemukan dengan teman yang lain..
kami rapat..
kami bertiga ambil berat sesama kami...
yang xcukup ditambah..
yang kurang dilengkapkan..
tapi masa dan tempat memisahkan kami..
skang aku sendiri lagi....

tapi xpelah..cuba jalani idup sendiri..
dan bertemu pula sahabat ini..
hati mungkin saling memahami..
masalah dicerita..sama2 kongsi..
sama2 menangis, sama2 gembira...
kami bertiga bahagia..tak taulah bg mereka..
tapi aku bahagia..
tapi sayang,,semua tu sementara..
terpisah dek masa yang sibuk dan kelas berbeza...

kadang2 lalu tak bertegur..
wlaupun dekat tapi hati kami jauh..
mgkin mereka dah jumpe teman yang lain..
dan aku jalani idup sendiri..lagi..
aku rindu saat tu..
tapi siapala aku ni..
aku slalu jadi insan terpinggir...
tapi pujuk hati sendiri..supaya jgan bersedih..
aku cuba jadi kuat...

bukan senang..mungkin orang xpham..
tapi xpela...mungkin Allah mahukan aku lebih masa mengingatinya..
tapi masih bgku mmg sukar..
tapi cuba kuatkan hati...

aku rindu masa2 ku dengan mereka..tapi semua tggl kenangan...


aku yang terpinggir...mgkin orang lihat itu sebahagian dari hidup..biasalah tu..
mgkin sebab aku yang mempunyai hati yang mudah tersentuh...
slalu senyuman cuba aku ukir..wlaupun hati menangis....Allah lebih mengerti

9 comments:

Imran said...

A single soul dwelling in two bodies - Aristotle.

itulah sahabat. chill. =)

iman nasuha said...

lumrah sahabat..bertemu dan berpisah kerana Allah

afeez.gonzalez said...

olohai..sedeyh nye bnyi..g kt mama nani..kate kt die baba kacak suroh belai..hak3

kEyNAh said...

aloh..
sedeynya.. meh aku sentuh hati ang..
hehehe...

rumate said...

salam fiza...just nak share(wlaupun dah disebut,nak sebut gak),peringkt2 ukhwah,1)salamatussodri(lapang dada)2)husnuzzon3)ithar...c'mon...cuba ckit2...ukhwah tu manis sgt2,nak dapat manis kena susah dulu, kan tu sunnatullah, analoginye,sorang ibu terpaksa melalui kesakitan dulu sebelum melahirkan bayinye,perasaan ketika dpat baby tu sgt2 manis sampai leh terlupa kesakitan yg leh meragut nyawa sebelumnye,that is the flow, sakit,kena teran,tercabut urat...then resultnye..dapat baby(biiznillah)...gi2la lbh kurang ,smtimes kite rasa camm dipinggirkan,tp once kite keep salamatussodri,insyaALLAH,life seem to be yours.....life is about giving,what u give u'll get bck insyaALLAH...mg dipertemukan dgn shabat sejati insyaALLAH,ameen...

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

fiza, read this

Neo Rantissi said...

isk3...luahan hati sedey di situ, stay strong!^_^

Dr hAnnA said...

fiza..sori..!
jgn la tacing..
x sengaja r x btaw ko psal plan g mansoura tuh..
mne ade kitowg pggirkan ko..
ko nih..
ko jgn r rase cmtu..
kdg2 ak x tego ko ke, bkn kat ko sowg je kot ak wat cmtu..
da2..
soie ea..;p

Nurana said...

sayang fizaa!!~