Monday, February 23, 2009

kerinduan tahap MAX

harini baru abis salah satu exam yang memenatkan..COMMUNITY MEDICINE>> alhamdulillah..okey kot..hm..TAWAKKAL..

flashback minggu lepas...
demam..sakit perut..diarrhea..
nak bace pharma..tiap kali bc setengah page nak g toilet..pagi solat subuh tak boleh diri..(postural hypotension).kena solat duduk.makan ubat banyak.dua antibiotic,6 jenis pill..amik ubat diarrhea overdose..
hikmahnye- ape yang aku baca alhamdulillah keluar exam pharma..lepas tu..sedang recovering..harini rase cam 79% dah sembuh..(perut still wat bunyi pelik).kena amik antibiotic lagi sampai habis..bersyukur sebab ALLAH bagi kekuatan nak jwb peksa..

mak
..tempat luahkan semua..LOW RATE VOIP hampir nak abis cuz call mak ngadu sakit..kalu mak ade..mesti mak urutkan..mak jage fiza..mak bagi makan..(im such a spoil brat!) mak is the best! fiza rindu mak sgt2..fiza terase lagi pelukan mak time kat airport..nak balik cepat..nak gelak dgn mak..mak slalu wat lawak nk bg fiza epi..mak sedih kalu fiza sedih..mak slalu luahkan perasaan kat fiza..mak tak marah fiza bile keta mak calar..mak tak bgi bwak je..hehe..fiza syg mak sgt2..

mak tanya..nak ape..fiza kate..nak keropok lekor.haha..teringat danny yang xtau nak ckp kropok lekor..dia mesti kate 'poko meker' pastu orang tak paham..nangis2 nak poko meker kat pasar malam..aritu call umah..danny angkat..pandai dia ckp skang..kakak rindu danny.. T_T


kkk mintak maaf danny..dulu kakak malas nk goreng kentang goreng kat danny bila danny mintak..panaskan lauk semalam je.
kakak kedekut nak bg MILO kakak sebab kate nak bwk g mesir tapi kat sini kakak tak minum sgt pun MILO..
kakak tarik selimut bile danny pagi2 kejut kakak nak bkk TV n men game..sorry danny..kakak ngntok time tu =P...walupun kite bkn dari perut mak yang sama tapi kakak syg kat danny..
bile nk fly..tak sempat nk peluk danny puas2 sbb kakak bz packing..tapi skang kkk rindu sgt..huwaa...
balik nnti kakak goreng kentang goreng byak2.tapi MILO takleh la..Boikot la..kakak ganti dgn yang lain okeyh..

bapak..i miss u..miss nak naik kereta dgn bapak..mesti bapak wat lawak je sepanjang jalan..bwak laju2 mcm roller coster..haha (bahaya gile).tapi bapak mmg pro bwk keta..parking pun sempit2 boleh masuk..mmg power la..miss time main bowling same2 dengan family..bpak mesti tak puas ati kalu markah org lain lebih..bile kitorng nak bergamba bapak mesti nak join skali..suka sakat fiza dgn ttuutt..and reward me with cash..hehe..miss u bapak!
twin sista.. tiqa n fiqa..miss u both soo much..korang nk SPM kan taun ni..wat elok2..tggu kakak balik..dulu asek gaduh je ngn korang..malas nk cuci pinggan..pastu kakak bebel2 suh basuh..rindu gossip2 ngn korang..cte pasal 'pengalaman' korang bersama teman2 baru dan lame..hahaha! n most of all..rindu berposing2 dgn camera with korang yang gile posing..walupon time kat airpot korang lambat kuar air mata tapi kakak tau korang sedih..cover2 la tu ye(haha..pasan je)..huwa...rindu !!!

aida n ucop..kakak rindu nak tgk korang dua gaduh2..pastu mesti kena leraikan korang..rindu nk ejek aida budak gumuk( skang cam dah kurus je)..rindu men lawan2 ngn ucop..tapi ganaz sgt la..kakak tak larat nk lwan ucop..rindu nak cite2 ngn aida pasal cte yang tgk kat TV..lawak2 lawyer buruk aida tuh..rindu tul la..T_T

acob..rindu nak ejek acob ngn tuut..pastu cte sal nak kawin cepat..nak argue and pertahankan stand masing2..n pertahankan tuuut!..pastu rindu nk cubit acob n ckp ACOB BLACK!!!..lepas ni..dah nk fly lak..lepas tu dah besor..dah takde la moments bodoh2 cam dulu..eventough tak protective cam abg2 yang lain n tak brape nak tough sgt (sbb kurus n kecik..hehe) u are still my bro.. terharu bile acob peluk fiza time nak fly..first time!! haha..u just dont show it huh..haha..but still air dicincang takkan putus...miss u bro!

rindu nani,nana..wonder how nana is now...mami faridah and family,mami rubiah and family opah, maksu, sume spupu sepapat ramai kat kg tu..paklang,mami midah,rauf, nasrul n adik, byk la sume baby2 yng cute tak tersebut sbb ramai sgt..mesti sume dah beso2 bila fiza balik..ape fiza ni..tak sampai setahun camni..T_T


n last but not least..miss that person soo much..orang yang buat fiza tersenyum..yang ssh payah dtg nak anta smapai kat airpot...heheeee..tak sempat nk ckp ape2 sebelum fly..time tu crowded..ramai sgt org..tak mampu nk ckp ape2..sedih sgt..dapat lambaian terakhir bersama jeritan kwan2 yang lain..pesanan2 yang dia bgi..klaka je =P...


malaysia..nntikan kepulanganku..aku tidak boleh repeat! supaya boleh balik msia bln 7 ni Insya Allah..keRINDUan Tahap max..


family is the best....
first time luahkan perassan camni...huh..lega sikit T_T...
ya ALLAH..berilah kekuatan pada hamba MU..lindungilah mereka yang aku sygi..


p/s : baru ingat nk jalan2 kat cairo cti pas exam ni..dengar masjid Hussin kena BOM (dekat ngn souk hussin tu).. ade mangsa 4 org asing mati kot...tak jadi lak nak jalan2..sume doakan kitorang kat sini kay....

7 comments:

kEyNAh said...

wah..
touching rrr fiza...
homesick ek...
sabar ek..
sem 2 akan berlalu dengan pantas..
insyaallah...

nima said...

Salam..
oit..
rilek r fiza..
tapi..
bagus2..
dah luah sume..
lega en..
hehe..
korg blik bln 7..
kitorg bln 9 weh..
huhu..
x pe2..
countdown..
lagi 195 hari kot..
hehe..
keyh..
study smart..
jgn tension sangat..
t mudah sakit..
hehe..
memandai je buat teori..
k, chowzz lu..
Wassalam.. ^_~

anwar azhari said...

wahh..

luahan rasa rindu, kasih dan sayang.

i shud do this smtime

Imran said...

o.O. chill. lg 4 bulan jer. ahah. slamat berjaye dalam peperiksaan.
:p

Nusaibah said...

sweeettttt
n
touching..

hehe(^^,)

gambatte ne~~
chaiyo'2

sakura_heart said...

fiza,aku add lnk blog ko ek...

mak cu said...

sedehnyeee..air mata masu da kuar tauu